{month}
{day}

15. Nyári Sporttábor Orfűn a FOBMSZ szervezésében

A Fogyatékkal Élők Baranya Megyei Sportszövetsége 2018. július 23-28. között tartotta  fennállásának 15. Nyári Sporttáborát Orfűn, a PSN Zrt. sporttáborában. A tábor integrációt elősegítő, mozgásfejlesztő sportágválasztó táborként működött. A tábor megvalósításához szeretnék a portálon keresztül is köszönetet mondani a FOBMSZ elnökségének, Toponári Gábornak, a FODISZ ügyvezető elnökének, Nagy Zitának, Orfű polgármesterének, Vári Attilának, a PSN Zrt. vezérigazgatójának, valamint a táborban dolgozó minden felnőttnek. 

A ránk bízott 83 gyermek (6-17) évesek, továbbá a 17 felnőtt jól érezték magukat. A csipet-csapat éjszakai bátorságpróbát kiállta. A víziszonyban szenvedők vidáman húzták a sárkányhajót. A reggeli torna nem ártott meg senkinek. A kerékpár és gyalogos túrák nagyon népszerűek voltak. A sportági kínálatban ott volt a darts, a boccia, az asztalitenisz, a lengőteke és a kosárlabda is. A labdarúgás több csoportban zajlott, és természetesen a sportfoglalkozásokból kihagyhatatlan volt az atletikus mozgásanyag: kislabda hajítás, helyből távol ugrás, 100-300-1500 méteres síkfutás. A tábortűzhöz mindenki hozott az erdőből rőzsét. Valamennyi csoport gazdag sportszer jutalmazásban részesült. "Sátorozni csuda jó!" - mondta a 7 önként jelentkező, a bevállalósok közül. 

Nagy hangsúlyt fektettünk a környezetvédelemre, a szelektív hulladék gyűjtésre, mi takarítottuk a hálókat, az ebédlőt, és nagyon komolyan vették a gyerekek a napi ügyeleti és az éjszakai őrszolgálatot. Ez egy komoly és felelősségteljes szolgálat volt a csoportok részéről, mert valóban szolgálták és kiszolgálták a közösséget. Névnaposokat és szülinaposokat is köszöntöttünk.

Jó volt együtt lenni, együtt táborozni! Nagyszerű élményekkel tért haza mindenki!  

Galéria